We hebben de website vernieuwd. Uiterlijk is er niet veel van te merken, maar het achterliggende systeem is verbeterd. De Website kan hier weer een lange tijd mee vooruit. Daarbij hebben we ook weer de mogelijkheid toegevoegd om bij de routebeschrijving commentaar te geven.

De route net voor het Haaksberger veen bij de grens met Duitsland is gewijzgd. De route bleek aan het einde de Niekerkerweg te lopen over privéterrein van een boer, die dit niet zo op prijs stelde. Daarom volgt de route nu de Niekerkerweg helemaal naar de parkeerplaats van het Haaksbergerveen, voor het het natuurgebied in gaat. 

buurserbeek_klein.jpgWe hebben bij het Haaksberger Veen en in het Lankheet twee kleine routeverbeteringen aangebracht. In Twente is er in 2009 een uitgebreid wandelnetwerk aangelegd. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt in het Lankheet en de route over een klein heidegebiedje laten lopen. Net buiten het Haaksbergerveen loopt de route over een iets veiliger weg.
GelderlandrouteWe hebben zelf weer drie routes in het Rivierengebied tussen Maurik en Gorinchem. Op een paar plaatsen hebben we kleine wijzigingen in de route aangebracht, met name uit oogpunt van veiligheid. Deze zijn terug te vinden onder Wijzigingen.
Mocht je zelf tijdens het wandelen onjuistheden in de beschrijving ontdekken of merken dat de omgeving is gewijzigd, laat het ons weten!
Maas bij Ooijen

Aan het nieuws op de homepage te zien, lijkt het alsof het een beetje stil is aan onze kant. Toegegeven, na de zomer waren onze activiteiten op een wat lager pitje, maar we zijn nog wel degelijk met de route bezig. Inmiddels zijn we aan de controle van het derde en laatste deel, het Rivierengebied begonnen. De etappes Mook-Groesbeek, Groesbeek-Millingen, Opheusden-Maurik, Moordhuizen-Appeltern en Appeltern-Wijchen zijn door ons nagelopen (en deels gefietst om in korte tijd een grotere traject te kunnen checken). Onze bevindingen worden langzaamaan op de website verwerkt. Wandelen is één ding, maar voorbereiding en uitwerking vergen minstens zo veel tijd, zo niet meer.

Ondertussen hebben we ook gesprekken gevoerd met de KNBLO en met een uitgever. Hoewel het nog niet erg hard loopt, hebben we goede hoop dat er een boekje van de route zal verschijnen en dat de route gemarkeerd zal worden. Dit betekent niet alleen van ons, maar ook van de KNBLO extra inspanningen om o.a. terreineigenaren, gemeentes en provincie te benaderen voor medewerking. De KNBLO heeft geopperd om een stageplaats beschikbaar te stellen op het bondsbureau.