zwaluwenburg.jpgWe hebben twee routes herzien ten opzichte van de eerste keer dat we deze uitgezet hadden. De route van Twello naar Welsum hebben we in de tweede helft, vanaf natuurgebied de Kraaigraaf, helemaal herzien. De route liep in het tweede deel voornamelijk over de drukke dijk langs de IJssel. Dit is nu gewijzigd naar een rustig, grotendeels onverhard, pad langs de Twerwoldse wetering. Aan het einde heb je nu ook een mooier zicht op natuurgebied Katerstede bij Welsum.

De route van Elburg naar Nunspeet is in zijn geheel verlegd.  

De oude route naar Nunspeet liep vrijwel gelijk met het Zuiderzeepad en was in onze optiek niet overal even boeiend. Bovendien vonden we de afstand erg kort (minder dan 15 km). We hebben nu een geheel nieuw traject uitgezet langs de landgoederen Schouwenburg en Zwaluwenburg, en door het gevarieerde natuurgebied de Haere, met bos, zandverstuiving en hei. Ook loopt de route over een oud kerkepaadje, het Schelepad.

Beide nieuwe routes zijn nu beschikbaar onder de routebeschrijving. Er komen ook wijzigingen op het eerste deel van de route Huinen-Nijkerk, de route door Nijkerk zelf en de route tussen Renswoude en de Klomp (nu via Ederveen).

Waarom vinden er deze grote wijzigingen plaats? We hebben als ontwikkelaars van de Gelderlandroute de provincie één keer rondgelopen en beschreven op deze site. Maar je kunt niet alles in één keer meteen goed doen, vooral op terreinen die je nog niet goed kent. We zijn nu voor de tweede ronde op pad en zoeken naar betere paden, mooiere weggetjes, gebieden etc. die we de eerste keer over het hoofd hebben gezien. Of we komen tot nieuwe inzichten. En we leren de provincie steeds beter in detail kennen. Op dit moment hebben we de Achterhoek en de Veluwe voor de tweede keer bewandeld. De routes zijn hier nu zo goed als vastgesteld.