Maas bij Ooijen

Aan het nieuws op de homepage te zien, lijkt het alsof het een beetje stil is aan onze kant. Toegegeven, na de zomer waren onze activiteiten op een wat lager pitje, maar we zijn nog wel degelijk met de route bezig. Inmiddels zijn we aan de controle van het derde en laatste deel, het Rivierengebied begonnen. De etappes Mook-Groesbeek, Groesbeek-Millingen, Opheusden-Maurik, Moordhuizen-Appeltern en Appeltern-Wijchen zijn door ons nagelopen (en deels gefietst om in korte tijd een grotere traject te kunnen checken). Onze bevindingen worden langzaamaan op de website verwerkt. Wandelen is één ding, maar voorbereiding en uitwerking vergen minstens zo veel tijd, zo niet meer.

Ondertussen hebben we ook gesprekken gevoerd met de KNBLO en met een uitgever. Hoewel het nog niet erg hard loopt, hebben we goede hoop dat er een boekje van de route zal verschijnen en dat de route gemarkeerd zal worden. Dit betekent niet alleen van ons, maar ook van de KNBLO extra inspanningen om o.a. terreineigenaren, gemeentes en provincie te benaderen voor medewerking. De KNBLO heeft geopperd om een stageplaats beschikbaar te stellen op het bondsbureau. 

De stageplaats is beschikbaar voor een student in een vrijetijds- of sportopleiding. Voor meer details kan contact opgenomen worden met Ben Heijnen van de KNBLO.

Van wandelaars komt ook regelmatig feedback. Commentaar is te vinden onder de routebeschrijvingen. Dank hiervoor. We zijn erg blij met alle suggesties en we nemen alle opmerkingen mee. Mocht je tijdens het wandelen zaken tegenkomen, laat het ons vooral weten.

Laatste versies herkennen
Hoewel we wat minder frequent op de homepage melding maken van kleine en grote wijzigingen, kun je bij elke route beschrijving zien van welke datum de versie is. Boven de beschrijving staat een datum, dat is de oorspronkelijke dag dat wij de routee voor het eerst gelopen hebben. Helemaal onder de tekst en de commentaren staat een wijzigingsdatum. Dat is de datum waarop een aanpassing aan de tekst gedaan hebben.
Daarnaast houden we grotere wijzigingen bij onder het menu Routebeschrijving > Wijzigingen.

De leden
Het ledenaantal op de site is gegroeid tot bijna 200. We schatten zo dat dit eenveelvoud aan wandelaars zijn. We hopen snel een module te kunnen presenteren waarmee je kunt zien tot waar de leden op de route gevorderd zijn. Tot die tijd kun je zelf een opmerking hierover maken in je profiel.

We wensen iedereen een plezierig wandelseizoen en vele mooie zonnige wandeldagen!