Skip to main content
Achterhoek

Gendringen - Aalten

Afstand

24,6 km

OV

Genderingen is bereikbaar met Arriva Lijn 28 uit Terborg of Doetinchem.
Trein Aalten - Doetinchem/Arnhem elk half uur, zondag elk uur.

Beschrijving

Het eerste deel volgt het Noaberpad tot aan Regniet. Vandaar volgt het pad de Aa-strang naar Dinxperlo. Ten westen van buurtschap IJzerlo en langs de Keizersbeek loopt de route naar Aalten.

 De bus arriveert op het Kerkplein, tussen twee kerken in. Met het gezicht naar de gele kerk: linksaf de Dominee van Dorpstraat. 1e weg rechts, Staringstraat. Vlak voor de drukke provinciale weg linksaf, Ulftseweg, die paralellel loopt. Na 100 m provinciale weg oversteken. Aan de andere kant is een smalle geasfalteerde weg: Langenhorstweg. Waar de weg een bocht naar rechts maakt, komt het Noaberpad van links.  Bij kruising linksaf over zandpad, parallel aan de provinciale weg. Na 400 meter ga je de Oude IJsel over en meteen naar links langs het water een verharde weg in. Deze komt uit bij het kasteeltje Hardenberg. Over het terrein van de Hardenberg en vervolgens de bosrand volgen. Bij een slagboom linksaf het bos in (Noaberpad gaat rechtdoor). Het bospad rechtdoor blijven volgen, met bocht mee naar rechts. Het pad volgt hier de grens, langs de Regnieter Bach. Na 750 m, bij een T-kruising, komt het Noberpad weer van rechts. Bij een slagboom, na een bankje, gaat het Noaberpad naar rechts, maar onze route loopt rechtdoor en volgt de Kastelenroute. De onverharde weg gaat over in een asfaltweg en komt uit bij geel kapelletje, de Fürstliche Gruftkapelle. (6 km)

Hier linksaf richting (An der) Regniet. In Regniet staat op de T-splitsing een wegwijzer met Anholt, Amsterdam en Berlijn. Hier linksaf de fietsroute volgen. Buiten Regniet, na Konnik 18, de eerste afslag rechts. De weg maakt een bocht naar rechts, hier rechtdoor fietspad volgen tot de Aa-strang. Op de dijk rechtsaf het riviertje volgen. Je kruist de N317 en even later kom je uit achter de Brügenhütte bij een brug. Onder de brug door en vervolgens de brug over. In de bocht links aanhouden en op T-splitsing, bij een industrieterrein, rechtsaf richting Dinxperlo (Anholtseweg). In Dinxperlo loop je eerst een tijdje langs industrie1. De weg zelf is de grens tussen Nederland en Duitsland. Aan de linkerkant is Dinxperlo, aan de rechterkant Suderwick. (11,3 km)

Bij de Grensstraat linksaf naar het centrum van Dinxperlo. Je komt uit bij een kerk en de Markt. Aan het plein is het Grenslandmuseum gevestigd.Van het plein rechtdoor door de winkelstraat naar een verkeerspleintje. Hier rechtsaf de Aaltenseweg. Deze 1 km volgen. Rechts passeer je een voetbalveld en de Keupenstraat. Hier is grenspaal 736.  Rechtdoor. Eerste weg rechts, Boesveldsedijk. Na 800 m bij een bord waterwingebied rechtsaf langs de sloot. Deze komt uit bij de Veerbeek. Linksaf langs de beek. Bij een bruggetje linksaf over fietspad, Hagtweg. Dit komt uit op een onverharde weg en later een verharde weg die ook de Hagtweg heet. Hier rechtsaf. De Hagtweg komt uit op de Dinxperlosestraatweg. Rechtsaf over fietspad en na 50 m de weg oversteken (let op drukke weg!). (16,3 km)

Aan de overkant de Rengelinkweg in. Waar de weg een bochtje naar rechts maakt, aan einde waterwingebied, linksaf een onverhard pad in. Bij een Y-splitsing rechtsaf en tussen de weilanden door. Het pad gaat over in een klinkerpad. Bij T-kruising linksaf en meteen weer rechtsaf. Op T-kruising rechtsaf, Klokkenmakersdijk. Bij kruising links richting Lintelo (Kruisdijk). Bij Kruisdijk nr. 11 rechtsaf, Huisstededjk. Deze komt uit bij de Keizersbeek. De beek rechtsaf volgen tot een brug met een monument voor piloten uit de Tweede Wereldoorlog. Brug oversteken en zandpad aan andere zijde volgen. Deze komt uit bij verharde weg, Veldweg. Hier rechtsaf en weer de Keizersbeek oversteken. Linksaf beek volgen en bij brug weer oversteken. Rechtdoor over fietspad naar Derde Broekdijk. (21,6 km)

Rechtsaf en eerste weg links, Zomerweg. Eerste onverharde pad rechts. Bospad komt uit bij een industrieterrein. Eerste Broekdijk linksaf. Na 100 m, langs een meertje, linksaf klein padje. Op verharde weg rechtsaf. Aan het einde rechtsaf, Sondernweg. Deze komt uit op de Nijverheidsweg. Hier linksaf het spoor over en rechtsaf de Admiraal de Ruyterstraat in. Bij Stationsstraat linksaf. (Station is rechtsaf) Aan het einde linksaf richting kerk. Om de kerk rechtsaf en meteen weer links: eindpunt de Markt. (24,6 km)

  

1 Wie het kleinste kerkje van Nederland wil bezoeken, moet bij het tankstation linksaf, Meniststraat en de volgende T-kruising linksaf. Je ziet het kerkje al staan als je de Meniststraat inloopt.

Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Gendringen - Aalten