Skip to main content
Achterhoek

Meddo - Rekken

Afstand

19,2 km

OV

Meddo is te bereiken met Arriva lijn 73 (Winterswijk - Groenlo). Let op: Niet in het weekend!
Vanuit Rekkenkun je met de Buurtbus Arriva lijn 199 naar Eibergen en in het weekend met de Belbus (Tel. 0900-1961)

Beschrijving

We volgen vanuit Meddo een laatste stuk door het Winterswijkse landschap. De route loopt voor een deel door Duitsland. We passeren natuurgebieden Zwillbrocker Venn, waar 's zomers een kolonie flamingo's huist, en Krosewicker Grenzwald.

We verlaten Meddo naar het westen via de wat drukke Geldereschweg. Na een paar bochten zie je aan de rechter kant van de weg een gebouw tussen de akkers. Hier rechtsaf, de klinkerweg in (Wesselinkweg). De weg gaat over in een onverharde weg en buigt naar links om boerderij Wesselink. Even verderop is een gammele brug over de Wesselinkbeek. De weg vervolgen tot Brengersdiek. Hier linksaf en meteen de eerste weg rechts (Oostendorperdiek). Bij boerderij Dennekamp maakt de weg een bocht naar rechts. De eerste weg links, een doodlopende weg. Bij de boerderijen rechtdoor over een fietspad tussen de akkers. Dit pad komt uit op een asfaltweg dat naar een boerderij loopt. Hier links aanhouden en bij de T-kruising met de Dankbaarsdijk linksaf.
De tweede weg rechts, Haak en Hoekweg (op de hoek staat een bord met een verhaal over de oeros). De Haak en Hoekweg blijven volgen. De onverharde weg gaat aan het einde over in asfalt en komt uit op de erg drukke Holterhoekseweg, bij Haak en Hoek. Linksaf. Na 100 de weg oversteken en pad langs de bosrand van Staatsbosbeheer volgen. (Café Haak en Hoek even verderop is van mei tot september beperkt geopend). (5,9 km)
 

Het bospad volgen, voor het weiland linksaf en om het weiland tot twee beekjes met een bankje ertussen. Dit is de grens met Duitsland en het Zwillbrocker Venn. Hier schuin naar rechts. Bij de kruising linksaf. Aan de rechterhand passeren we het veengebied. Even verderop is het mogelijk om een uitstapje te maken bij een pad naar rechts. Je kunt vanuit een vogelobservatorium de verschillende vogels in het water bespieden. Rechtdoor komt het pad uit in het dorpje Zwillbrock. Zwillbrock heeft een oude barokke kerk en twee café's / restaurants. (Hotel Kloppendiek serveert een lokale specialiteit: Veenwater, een likeur).
In Zwillbrock bij het hotel linksaf en direct rechts de procinciale weg oversteken. De weg rechtdoor volgen. Met de bocht mee naar rechts. Op de T-kruising met de Zwillbrockweg linksaf. De lange geasfalteerde weg uitlopen en bij een T-splitsing met de bocht mee naar rechts. Bij de volgende T-splitsing linksaf en aan het einde rechtsaf een onverharde weg in. Deze komt uit bij een privéweg, maar het pad loopt rechts parallel aan de privéweg. (11,3 km)
 

Het pad gaat door het Krosewicker Grenzwald en komt uit bij een geasfalteerde weg. Hier rechtdoor. langs een overdekt bankje. Bij een boerderij een fietspad kruisen (Vredensebaan) en rechtdoor een zandpad volgen. Bij grenspaal 818A rechtdoor over de asfaltweg. Bij T-splitsing rechtsaf en bij de volgende T-splitsing weer linksaf. De Berkelbeek kruisen en de weg komt uit in Oldenkott. Oldenkott/Oldenkotte bestaat uit een Duits deel met een kerkje en twee café's en een Nederlandse deel met een café, een winkeltje en een kapper. (Rekken zelf heeft geen winkel en het enige café ligt buiten het centrum.) (16,2 km)

Linksaf Nederland in langs de (drukke!) Oldenkotseweg. Bij de eerste kruising linksaf, Den Borgweg. Bij een slagboom en een bordje van het Waterschap Rijn-IJsel, linksaf en langs het water lopen. Een overdekt bankje passeren. Hier rechtdoor het pad blijven volgen. Na 250 m met het pad mee naar rechts van de beek af.
Na 500 m, even vóór je op de verharde weg uitkomt, linksaf. Op linkerweg naar links en direct weer naar rechts. Doorlopen langs het kerkhof. Aan het einde rechts naar eindpunt: kerk Rekken. (19,2 km)

Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Meddo - Rekken