Skip to main content
Achterhoek

Rietmolen - Gelselaar

Afstand

19,6 km

OV

Rietmolen is bereikbaar met Keolis Bus lijn 62 (Borculo - Enschede) langs de provinciale weg naar Neede, ten zuiden van Rietmolen. (2x per uur, zondags 1x per uur)
Vanuit station Gelselaar rijdt lijn 95 één keer per uur rechtstreeks Goor (Overijssel) of Borculo. (Niet op zondagen!)

Beschrijving

Via het Needse Achterveld, de Needse Berg en het Noordijkerveld komt het in het mooie dorpje Gelselaar.

Vanaf de kerk in Rietmolen de Pastoor CM van Everdingenstraat in. Net over de brug rechtsaf de Kieftendijk in. Bij een vijfsprong het bruggetje over en rechts de Waterleidingdijk in. Bij eerste kruising rechtsaf, Koeweidendijk. De brug over en linksaf langs de Buurserbeek. Bij de volgende brug rechtsaf de verharde weg op.
Na 100 meter links, het Needse Achterveld, in. Rechts en klaphek door en het bospad  nar links volgen tot deze bij een open stuk komt. Rechtdoor weer het bospad volgen en steeds rechtsaanhouden tot je op een breedbospad uitkomt. Rechtsaf en even na het passeren van een open stuk, rechtsaf het bos in. Het bospad volgen en steeds links aanhouden tot een open veld met jeneverbesstruiken. Langs de rand van het veld het pad vervolgen tot driesprong. Rechts aanhouden. Het pad kronkelt tussen de struiken langs een bankje naar een zandweg. Rechtsaf tot een hek. (6,1 km)


Bij het hek rechtsaf een onverharde weg met fietspad. Bij volgende kruising met paddestoel 21194 linksaf. Op T-kruising met asfaltweg linksaf, Broekdijk. Bij volgende T-splitsing linksaf en na 75 meter, bij nr. 11a, rechtsaf. Na 25 meter maakt de weg een bocht naar rechts. In de bocht is links een fietspad. Het fietspad helemaal volgen tot verharde weg. (Middendorperweg) Hier linksaf. Bij de T-splitsing et Oude Deldenseweg weer linksaf en meteen rechtsaf, een onverharde weg langs een wit huis. Met de bocht naar rechts. De weg gaat over in een geasfalteerde weg en komt uit bij de Deldenseweg. Hier linksaf en even verderop de brug over. Dit is de grens tussen Gelderland en Overijssel. (10,3 km)

Aan de overzijde van de brug linksaf naar beneden langs de Buurserbeek. Naar 650 m, waar de beek een flauwe, maar dudielijk zichtbare, bocht naar links maakt, is rechts een boerderij. Hier omhoog en langs e rand van het veld naar de weg lopen. Een klein bruggetje over en rechtdoor naar de (drukke!) Diepenheimseweg. Rechtdoor, Dennenweg. 50 m na het begin van het bos rechts het bos van de Needse Berg in. Steeds rechtdoor, alle zijpaden negeren (dus ook de eerste rechts aan het begin van het bos). Brummelweg kruisen. Na een akkertje aan de rechterhand rechtsaf een smal bospad in. Het pad komt uit bij een hek en een bord met informatie over de oude ijzersmederij. Hier linksaf. Aan einde bij T-kruising rechtsaf het bos uitlopen.
Op de verharde weg bij de fabriek rechtsaf en bij eerste kruising linksaf, Stokkersweg. Deze loopt rechtdoor Noordijk in. In Noordijk passeer je aan je rechterhand 'De Oale Scholle'. Hier rechtsaf (Haardijk) en bij de driesprong met een bankje rechtsaf, Graafdijk. Op T-kruising linkssaf, Haardijk. en bij de eerste onverharde weg rechtsaf (Graafdijk). Aan het einde linksaf de verharde weg (Haardijk). De Haardijk helemaal uitlopen tot een vijfsprong. (15,6 km)

Rechtdoor de Haardijk vervolgen. De weg gaat over in een onverharde weg met fietspad. Rechts is het Noordijkerveld. Na 1,5 kilometer is er rechts een waterwingebied. Aan het einde op T-kruising linksaf en eerste weg rechts, Rodedijk. Eerste weg links, Scholtenesweg. Eerste weg rechts, Beumerweg. Aan het einde linksaf langs het kerkhof en rechtdoor naar Gelselaar. Diepenheimseweg oversteken en rechtdoor via de van Bevervoordestraat naar de dorpskern. Eindpunt bij de Dorpsstraat. (19,6 km)

 

Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Rietmolen-Gelselaar