Skip to main content
Achterhoek

Gelselaar - Lochem

Afstand

21,4 km

OV

Vanuit station Goor (Overijssel) rijdt lijn 95 één keer per uur rechtstreeks via Gelselaar naar Borculo en vice versa. (Niet op zondagen!) Lochem heeft een station op de lijn Zutphen-Hengelo. 

Beschrijving

De afwisselende route loopt in het eerste deel langs de Bolksbeek en de Berkel en in het tweede deel over de Kale Berg en de Lochemse Berg.

 De Van Bevervoordestraat uitlopen richting Erve Brooks. De straat gaat over in de Slaapdijk. Doorlopen tot museumboerderij Erve Niehof. Rechtsaf, over de parkeerplaats en een pad met lantaarnpalen volgen. Dit komt uit bij het pannenkoekenrestaurant Erve Brooks. Rechtsaf naar de parkeerplaats. Op de verharde weg voor het restaurant, linksaf. De eerste weg linksaf, Zelhorstdijk. Deze gaat over in een onverharde weg. Aan einde linksaf, Velsweg. Bij kruising rechtsaf, Slaapdijk. (Op de kaart aangegeven als Bolksbeekweg). Bij de Bolksbeek voor de brug linksaf naar beneden en langs de beek tot de volgende brug. (5,4 km)

De brug over en weg volgen tot een driesprong met Horstweg. Hier linksaf en eerste weg rechts (Altena's dijk). De weg maakt een bocht naar links en een bocht naar rechts en komt uit bij een T-kruising met de Geestersebroekweg. Rechtsaf en bij de kruising met een bankje rechtdoor. De weg gaat over in een onverharde weg. Bij een Y-splitsing met picknickbankjes, scherp naar links (Veldsnijdersweg). Eerste kruising, rechtsaf een doodlopende weg in (Scheurspad). Deze komt uit bij een camping en de drukke Nettelhorsterweg.
De weg oversteken aan de andere kant linksaf over het fietspad. Na een boerderij (nr. 31) rechtsaf een onverharde weg in. Rechtdoor tot de verharde weg, hier linksaf, Kulsdom. Bij eerste klinkerweg rechtsaf de doodlopende weg in. Deze komt uit bij de Berkel. (10,2 km)

Hier linksaf via een hek het pad langs de Berkel volgen. Het pad komt uit bij een hek en een stuw. Hier komen de Berkel en de Labbinkbeek samen. Het stuw oversteken en aan de andere zijde linksaf een onverhard pad langs de Labbinkbeek volgen tot een brug naar Huize Beekvliet.
Bij de brug sluit het Graafschappad met de geel-rode markering aan op de route. Hier rechtsaf verharde weg. De weg maakt een bocht naar links en naar rechts en komt langs een boerderij. Bij tweede brede bospad met fietspad rechtsaf, Enteldijk. Weg gaat over in verharde weg. Bij vijfsprong rechtdoor, Witzand. Bij volgende kruising met paddestoel 21324, linksaf een bospad in. (1 km tot Barchem). 50 meter na een rijbak voor paarden, schuin links een bospad in. Steeds rechtdoor tot Barchem, verharde Soerinkweg. Rechtdoor tot kerk, hier rechtsaf Borculoseweg. (15,3 km)

Bij een druk kruispunt is hotel In de Groene Jager. Rechtdoor de Lochemseweg volgen. Na de laatste huizen, rechtsaf in de bocht van het fietspad (bij de Bergweg), het bos van in. Het linkerpad steeds rechtdoor volgen, alle zijpaden negeren. Bij een bankje links rechtdoor. Langs het pad komt parallel een hek lopen. Het pad daalt nu en maakt wat bochten tot een driesprong met een bankje. Rechts is de Witte Wijvenkuil. Hier linksaf langs een akker. Bij volgende driesprong rechtsaf.
Bij een boerderij en een bordje Lochemse Berg schuin links. Het pad maakt een bocht naar rechts en komt bij een T-splitsing. Hier rechtsaf. Bij tweede kruising (5 sprong) linksaf. Aan het eind van de weg, bij een slagboom en aan de overzijde van de weg een wit hek linksaf. De weg gaat naar beneden en komt bij een kruising met bomen. Tussen de bomen staat een bordje Hessenweg. Hier rechtdoor. Bij een kruising met bordje Hoge Enk rechtdoor en de eerst volgende kruising rechtsaf. Dit pad komt uit op de Zwiepseweg. (rechts is een camping)
De weg oversteken en 20 meter naar rechts. Linksaf een pad in dat langs moestuintjes loopt. Het pad komt uit bij een pad tussen twee hagen. Hier linksaf en rechtdoor tot Lochem. Bij Marinus Naeflaan rechtsaf en weg langs vijver volgen. Links passeer je hotel de Vijverhof. De weg maakt een bocht naar links en komt uit op de Nieuweweg. Rechtsaf. Bij de kerk linksaf, Kastanjelaan. Rechtdoor graaf Ottoweg oversteken, Tuinstraat. Rechtdoor tot de markt. (21,4 km)


Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Gelselaar-Lochem