Skip to main content
Achterhoek

Lochem - Joppe

Afstand

26,2 km

OV

Lochem heeft een station op de lijn Zutphen - Hengelo.
Vanuit 't Joppe vertrekt Arriva lijn 56 naar Deventer.

Beschrijving

Het is een lange etappe. De route volgt tot bij Laren het Graafschappad om daar een stukje van het Pieterpad te volgen. De etappe staat in het teken van kastelen: Havezaath Ampsen, Huis Verwolde, Huis Dorth en Huize Joppe worden gepasseerd.

De etappe start op de markt. Op de markt voor de kerk rechtsaf, Molenstraat. Aan het einde weer rechts, Prins Bernardweg. Bij een rotonde linksaf de brug over en bij volgende rotonde linksaf. De brug met het Twentekanaal over. Rechtsaf is het station. Rechtdoor het spoor over. In de bocht van de verharde weg, rechtdoor een pad over een wit bruggetje. Hier is landgoed Ampsen. Het slingerpad volgen en linksom Havezathe Ampsen. Bij een Y-splitsing met een brede onverharde weg linksaf. Aan het einde van het veld aan je rechterhand rechtsaf. Tegenover een schuur linksaf een bospad in. Het bospad komt bij een huis. Het huis links passeren via een pad met een beukenhaag. Een sloot oversteken en rechtdoor tot een hek. Hier is Exel.
Op de kruising bij bankje schuin links, Exelse Weg. De verharde weg gaat over in een onverharde weg met fietspad. Alle zijpaden negeren, tot grote kruising met een hek links. Rechtsaf, Aardappeldijk. Het pad komt uit in de bocht van een verharde weg. Rechtdoor tot de volgende kruising. Hier linksaf, Bouwhuisweg. Eerste, onverharde, weg rechts, Huurne. (5 km)

De weg gaat over in een verharde weg. Aan einde bij T-splitsing rechtsaf, Beuzelshoek. Waar de weg een bocht naar rechts maakt, linksaf een smal pad, Zomerpad. Bij de eerste kruising bij boerderij de Viersprong gaat het Graafschappad rechtdoor naar Laren. Onze route gaat hier rechtsaf de onverharde weg in. Bij een groot wit huis, De Verwoldse Schoole, rechtsaf langs picknickbankjes. Rechts is een camping. Hier sluiten we aan op het Pieterpad (rood-wit gemarkeerd).
Het smalle pad leidt tussen de akkers door naar het bos erachter. Bij de eerste splitsing met een wit paaltje links. Bij een Y-splitsing na een bruggetje staat een wit paaltje links, hier rechtsaf een beekje volgen. Aan einde bij een T-kruising rechtsaf en bij volgende T-kruising linksaf. De onverharde weg maakt een bocht en komt bij de ingang van Huis Verwoolde. De verharde weg rechtdoor tot een boerderij aan je llinkerhand. Hier rechtsaf. Bij boerderij Groot Dengering de weg oversteken en aan de overzijde het pad in.
Het bosbad steeds rechtdoor. Bij een zessprong met een bankje rechtdoor. Het bospad komt uit bij een slagboom. Hier rechtsaf. Bij P23033 op de verharde weg gaat het Pieterpad naar rechts, hier rechtdoor. (10,5 km)

Weg volgen langs een boerderij en via een viaduct onder de N332 door. Aan de andere zijde (Tunnelweg) loopt links een zandpad parallel aan de rijksweg. Deze aflopen tot voorbij een boerderij. Na 600 m bij onverharde weg rechtsaf (Toldijk). Toldijk helemaal uitlopen, eerste kruising oversteken. De Toldijk wordt een verharde weg en komt uit bij een kruising. Schuin links de Nieuweweg in. Bij vijfsprong met Possenweg rechtsaf, onverharde weg. Schuin rechts Wittendijk oversteken, Peppeldijk. Na 25 m linksaf, onverharde weg met fietspad. (15 km)

Bij T-splitsing rechtsaf. Op T-splitsing linksaf, Peppeldijk, en bij kruising rechtdoor, zandpad met fietspad (ook Peppeldijk). Het pad maakt een bocht naar links en komt uit op de Kasteelweg. Deze voor 1 km volgen tot het begin van het bos. Na 50 meter rechtsaf het bos in en meteen linksaf, parallel aan de Kasteelweg het bospad volgen. Het pad komt uit bij een weiland voor Huize Dorth. Hier linksaf en na een bruggetje, op de Kasteelweg rechtsaf. (Hier is de Kasteelweg drukker.) (20,5 km)

Bij een kruising linksaf de erg drukke Bathmense Weg 500 meter volgen1 . Rechtsaf bij een kruising, richting Stay Okay jeugdherberg. De jeugdherberg passeren. Na een boerderij aan de linkerkant linksaf onverharde weg, Koedijk. Bij de kruising rechtdoor, Koedijk vervolgen. (hier geasfalteerd) Bij T-splisting linksaf, Driekieftenweg. Bij verharde weg rechtsaf en drukke Lochemse Weg oversteken.  (Hier is een bushalte.) Rechtdoor de Joppeweg in. Waar de weg een bocht naar rechts maakt, rechtdoor een smal bospad in. Deze komt uit een oud lanceerplatform voor V1 raketten. Verharde weg oversteken en rechtdoor bospad in. Het pad loopt even verderop langs een weiland. Direct na het weiland, bij de bosrand, rechtsaf. Volg het pad mee naar links en rechtdoor tot verharde weg. (Dit is de verharde weg die rond huis 't Joppe leidt.) Bij een groen wandelpaaltje oversteken en aan het einde rechtsaf, richting kerk van Joppe, eindpunt. (26,2 km)
1. Om de drukke Bathmense Weg te vermijden zou je vanaf de uitgang bij Huize Dorth rechtdoor een route via Harfsen kunnen kiezen. De tocht wordt dat wel langer en gaat meer over asfalt.Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Lochem-Joppe