Skip to main content
Rivierengebied

Nederhemert Noord - Kerkdriel

Afstand

22,3 km

OV

Nederhemert Noord is bereikbaar met bus 268, in het weekend met de regiotaxi.
Kerkdriel is bereikbaar met Arriva bus 165 naar Den Bosch.

Beschrijving

Over het eiland Nederhemert Zuid richting Well en Ammerzoden. Dan over de dijk langs de Maas via Hedel en Hoenzadriel naar Kerkdriel.

De start is bij het veer naar Nederhemert Zuid. Met het veer het water oversteken1 . Aan de overzijde rechtsaf. De weg blijven volgen. Na 600 m passeer je aan je linkerhand kasteel Nederhemert. Weg blijven volgen tot de speeltuin. Op kruising bij speeltuin linksaf het pad met de blauwe paaltjes volgen. Pad maakt een bocht naar links en komt uit op een verharde weg. Hier rechtsaf over de weg. De weg blijven volgen tot de dijk. Op de dijk linksaf (Let op! Drukke weg.) Na 1,4 km is er aan je linkerhand een parkeerplaats. Hier van de dijk af en langs de parkeerplaats het fietspad volgen.

Bij het kruispunt met de Wellsedijk rechtsaf. Dijk blijven volgen tot voorbij 't Wellse Veerhuis. Linksaf, Schoolstraat. Bij de kerk rechtsaf. Doorlopen langs Huis Well en op de dijk weer links. Na 150 m schuin links de dijk af. Linksaf een zandpad achter Huis Well, 't Singeltje. 1e pad rechtsaf, Kraaienpad. Aan einde provinciale weg oversteken en even naar links om rechts het Fazantenpad te volgen langs een water.
Het pad steek met een bruggetje het water over. Linksaf pad vervolgen. 1e pad rechts  (Eksterpad). Op de verharde weg linksaf. Bij kruispunt rechtdoor, Hoge Heiligenweg vervolgen. Aan einde op T-kruising rechtsaf, Heiligenweg. Na 300 m is aan je linkerhand de entree naar kasteel Ammersoyen.

Voorbij de entree naar het kasteel rechtdoor naar het centrum van Ammerzoden. Op het kruispunt linksaf, Haarstraat. 2e straat rechts, Langedijkstraat. Deze komt uit op de dijk. Dijk volgen. Na 700 m wordt de dijk een smal fietspad. De dijk kun je blijven volgen tot in Hedel. Even vóór Hedel zijn er twee kolken. Dit is het meest zuidelijke punt van de Geldeland. Bij dorpshuis Gelre's End in Hedel rechtdoor tot de provinciale weg. Rechtsaf, onder het viaduct door en met de bocht mee naar links. Bij kruising rechtsaf over de dijk. Spoorweg oversteken. Na 300 m met de bocht mee naar rechts de dijk blijven volgen tot de A2.

Het viaduct onder de A2 door en aan andere zijde rechtsaf, Hoenzadrielsedijk. 1e weg links, Roijensestraat. Doorlopen tot in Hoenzadriel, bij een voormalig kerkje. Rechtsaf en linksaf weer de dijk over. Na 1,5 km bij kruising linksaf, Paterstraat. 1e weg rechts, Teisterbandstraat. Je passeert het Driels Museum. Rechtdoor tot eindpunt, Monseigneur Zwijnseplein in centrum Kerkdriel.

[1]: Het veer naar Nederhemert Zuid vaart niet op zondag en in de winter alleen op afspraak. Als er geen veer vaart, dan in Nederhemert Noord over de dijk naar Well tot kruispunt met Bergse Maasdijk. Rechtdoor. Vanaf hier beschrijving bij tweede alinea volgen richting 't Wellse Veerhuis.

world_go.png Streekinfo Foto's Foto's Kaart Grote kaart flag_red.png

Nederhemert - Kerkdriel