Skip to main content
Rivierengebied

Slot Loevestein - Nederhemert Noord

Afstand

21,1 km

OV

Slot Loevestein is bereikbaar vanuit Gorinchem of Woudrichem met het veer.
Nederhemert Noord is bereikbaar met bus 268, in het weekend met de regiotaxi vanuit Zaltbommel.

Opmerkingen

Het veer tussen Woudrichem en Loevestein vaart niet altijd, zeker niet in de ochtend. Informeer bij de schipper van het voertveer of bij Veerdienst Gorinchem. Als alternatief kan er gestart worden in Brakel. (Bereikbaar met bus 49 vanuit Zaltbommel. In het weekend vanuit Gorinchem naar Herwijnen, lijn 47, en met het veer naar Brakel.) Vanuit Brakel over de dijk richting Loevestein.

Beschrijving

De route volgt de Afgedamde Maas tussen Loevestein en Nederhemert.

Vanuit Slot Loevestein richting parkeerplaats. Op T-kruising linksaf de dijk op. Na ruim 1,5 km rechtsaf de Boezem van Brakel. Aan het einde linksaf, de provinciale weg oversteken en rechtdoor Boezem van Brakel vervolgen. Linksaf, Hoekseweg. Aan einde op T-kruising rechtsaf. Op eerste kruising linksaf, Egter van Wissekerkeweg. Na 600 m rechtsaf de dijk op. Op de dijk links en blijven volgen tot T-splitsing bij een café, rechtsaf dijk vervolgen tot Aalst.

In de bedouwde kom van Aalst, na 150 m links een trap af. Dit komt uit in de bocht van een weg. Rechtsaf. Op driesprong linksaf, Donkerstraat. Donkerstraat blijven volgen. Gaat over in E.P. van Ooijenstraat. Doorlopen tot rotonde. Rechtdoor, Eendenkade. Na 700 m links de klinkerweg in. Verharde weg oversteken. Bij de volgende verharde weg, Doensestraat, rechtsaf en direct weer links over de Eendenkade.

Rechtsaf, Riemerstraat. Deze komt uit bij de Maas en Waal weg. Deze oversteken. Rechtdoor Nederhemert-Noord inlopen. Tweede weg rechts, Ormelingstraat. Deze blijven volgen tot de Molenweg. Rechtsaf. Na 300 m linksaf Molenpad. Op dijk rechtsaf. Eindpunt bij de Molen.

 

world_go.png Streekinfo Foto's Foto's Kaart Grote kaart flag_red.png

Gorinchem - Nederhemert