Skip to main content
Veluwe

Joppe - Twello

Afstand

17,3 km

OV

't Joppe is bereikbaar met Arriva lijn 56 vanuit Deventer.
Twello heeft een station op de lijn Deventer - Apeldoorn.

Horeca

Horeca is onderweg in Gorssel, Wilp en in Twello.

Opmerkingen

Het veer tussen Gorssel en Wilp vaart alleen tusen eind april en eind oktober. Check de website van Gorssel voor actuele vaartijden: 

Beschrijving

De route loopt door het laatste stukje Achterhoek en steekt bij Gorssel de IJssel over. Aan de Veluwse kant loopt het pad parallel aan de IJssel om even voor Deventer via landgoed ‘t Schol naar Twello te kronkelen.

Start bij de kerk in Joppe. De Joppelaan richting Gorssel. Het spoor oversteken en linksaf, de Amelterweg. Deze gaat over in een onverharde weg, maakt een bocht naar rechts en komt uit bij paddestoel 22610. Rechtsaf, Veldhofstraat. Linksaf bij de Kwekerijweg.  Eerste weg rechts, Nikkelbergweg. Deze uitlopen, bij Veldhofstraat linksaf en rechtdoor Gorssel in. Rechtsaf, van de Capellenlaan. Aan het einde linksaf, Joppelaan.  Deze volgen tot het centrum, links is het gemeentehuis, hier rechtsaf de Hoofdstraat in. Tweede straat rechtsaf, de Esdoornlaan. Bij kruising met de Molenweg linksaf. De drukke Deventerweg oversteken. Aan de overzijde de Veerweg in, langs een restaurant. Bij T-splitsing rechtsaf. Het veer is na 100 meter aan je linkerhand. (Het veer vaart april - september) (5 km)

Aan de overzijde van de IJssel het betonnen pad vanaf het veer volgen tot de boerderij. Vóór de boerderij op de dijk weer rechtsaf, de dijk volgen. Waar de geasfalteerde dijk een bocht naar links maakt, rechtdoor over een met gras begroeid pad, gemarkeerd met een geel-rode markering. De verharde dijk komt weer parallel aan het pad lopen, bij de afslag naar Wilp. Het pad blijft echter begaanbaar tot even na het viaduct onder de A1. Na 1 km van het viaduct, waar de dijk dicht langs de IJssel loopt en een bochtje naar links maakt, linksaf een onverharde weg tussen de akkers volgen. (10,2 km)

Bij T-splitsing rechtsaf richting drukke Wilpsedijk. De weg oversteken en aan overzijde bij bord Landgoed 't Schol de dijk af en onderaan op een pad rechtsaf. Bij Y-splitsing linksaf richting 't Schol. (Rechtsaf gaat de dijk op.) Bij volgende Y-splitsing linksaf, pad langs de vijver volgen. Bij T-kruising linksaf. Klinkerweg oversteken. Bij Y-splitsing met rood paaltje linksaf.Het open grasveld schuin linksaf oversteken het pad gaat hier het bos in (rechts een bankje). In het bos het pad volgen tot tot een T-splitsing, hier rechtsaf. Aan het einde weer rechtsaf, langs kassen. De eerste kruising links. Bij sportvelden met bocht naar links. Na 150 meter is er rechts een pad 'Opengesteld voor wandelaars' . Dit pad komt uit bij Fliert, een beekje. Linksaf langs deze beek. Het pad kan begroeid zijn met brandnetels. (Evt. kun je over de verharde weg doorlopen, en aan het einde rechtsaf gaan.) Je volgt het pad langs de Fliert tot de Voordersteeg. Hier rechtsaf. (14,7 km)

Vóórdat de weg rechtdoor Twello ingaat, rechtsaf Schakerpad. Even voorbij tennisbanen linksaf, zandpad (Eigen weg. Toegestaan voor fietsers en voetgangers.) Aan het einde rechtsaf en de bocht van de klinkerstraat een zandpad nemen. Het pad komt uit bij een klinkerweg naar het Hackfort Veenhuis. De klinkerweg oversteken. Rechtdoor langs vijver. Bij een sloot linksaf. Bij Y-splitsing rechtsaf, achterlangs het gemeentehuis. Een veld aan de linkerhand oversteken richting bushalte. Rechtsaf, doorlopen tot het spoor. Hier is het eindpunt van de route, bij het oude postkantoor. Linksaf is het station en het centrum van Twello. (17,3 km)

Foto's | Grote kaart | Streekinfo


Joppe - Twello