Skip to main content
Veluwe

Hattem - Kampen

Afstand

16,7 km (Kampen 20 km) km

OV

Van Hattem rijdt bus lijn 90 naar Zwolle of Apeldoorn.
Kamperveen is met de regiotaxi bereikbaar of loop door naar Kampen. Vanaf de carpoolplaats Hanzeliner 330 naar Zwolle nemen. (+ 3 km).

Beschrijving

De route volgt de IJssel in de richting van Kampen. Het eerste deel gaat door de uiterwaarden en wordt gedomineerd door drie bruggen over de IJssel. Na het passeren van de A28 loopt de route in een polderlandschap.

De route verlaat Hattem via de Dijkpoort en gaat naar de dijk. Parallel aan de drukke Geldersedijk loopt een fietspad richting Kampen. Het fietspad blijven volgen en afslag 'Hattem Noord' passeren. Bij huis nr. 33 omhoog en de Geldersedijk oversteken. (LET OP:  bij hoog water rechtdoor de Gelders dijk blijven volgen. Bij de verkeerslichten rechtdoor. bij huisnr. 83 komt de route door de uiterwaarden er weer bij (verder bij * )  )
Het pad naar vakantiepark IJsselstein negeren, maar linksaf parallel aan de dijk lopen. De half verharde weg maakt een bocht naar rechts en komt uit bij een hek. Het hek over en de zomerdijk onder de spoorbrug volgen. De zomerdijk passeert een aantal hekken en gaat onder de IJsselbrug. Na de brug van de A28 door het weiland weer omhoog naar de Geldersedijk. (De zomerdijk loopt dood op een sloot).

 * Rechtsaf op de dijk en de eerste weg links, Ierstweg. De weg komt met een bocht weer uit op de Geldersedijk. (5,5 km)
 
De dijk weer volgen. Je passeert gemaal Antila. Even verderop waar de dijk rechtdoor de Zalkerdijk heet, eerste weg links, Buckhorsterlaan en onderaan de dijk de Buckhorsterlaan rechts volgen. Deze gaat met een bocht naar links over in de Vinkensteeg. Bij de T-splitsing aan het einde van de Vinkensteeg, linksaf. Na een picknickbankje, eerste weg rechts (De Belten). Na 2 km komt de weg weer uit op de Zalkerdijk.(10 km)
 
Linksaf naar de Zande. In de Zande is restaurant De Huifkar (Niet op zondag open) en buurtbus 506 stopt hier (niet in het weekend).
De Zalkerdijk komt uit bij een kruising met de Kamperstraatweg. De weg oversteken en Jules van Hasseltweg in.
Wie na de Zande de route wil volgen, volgt de Jules van Hasseltweg richting Kamperveen. De N50 passeren en 700 m rechtsaf, Hogeweg. Rechtdoor langs een aantal kolken richting De Roskam (16,7 km).
 
Wie Kampen als eindpunt neemt, gaat meteen rechtsaf, Veneweg Zuid, de IJsseldelta fietsroute volgen. De Veneweg Zuid kromt rond viertal kolken. 500 meter na de vierde kolk gaat de route via een smal fietspad naar links. Bij de T-splitsing rechtsaf en de weg met de bocht mee volgen. Eerste weg links, Venedijk Noord. Bij de T-splitsing gaat de Venedijk Noord rechts naar Kampen. Vlak voor de provinciale weg, links het fietspad volgen. Onder de weg door. Linksaf, parallel aan de weg blijven lopen tot de bushalte bij de carpoolplaats. (19,7 km)
 

Hattem - Kampen